Advertorials

Ontdek meer Enkhuizen

VOC & Bruine Vloot

De geschiedenis van de Verenigde Oostindische Compagnie, kortweg VOC, is in Enkhuizen nog duidelijk zichtbaar. De VOC was in de 17e en 18e eeuw de grootste handelsonderneming ter wereld die met zijn prachtige schepen naar Aziatische landen reisde om handel te drijven. Door de gunstige ligging aan het IJsselmeer was het aantrekkelijke om hier een ‘Kamer’ van de VOC’ te vestigen. De Drommedaris, de verdedigingstoren aan de haven, en het centrum met de historische panden herinneren nog aan deze welvarende tijd.

Vanzelfsprekend kan de watersporter hier zijn hart ophalen. De moderne jachthavens zijn van alle gemakken voorzien en een uitstapje naar het centrum is zo gemaakt. Het is dan ook niet zo gek dat veel schepen van de bruine vloot hier hun thuishaven hebben.

De Westfriese Waterweken, de Klipperrace en het Jazzfestival zijn een greep uit de vele evenementen die ieder jaar in en om de haven worden georganiseerd. Ook aan cultuur is geen gebrek. In het Zuiderzeemuseum tonen ambachtslieden hun werk en krijg je een indruk van het leven aan zee. Ook het Flessenscheepjesmuseum, Visserijmuseum en het Enkhuizer Almanakmuseum zijn een bezoekje waard. Gezinnen met jonge kinderen mogen Sprookjeswonderland zeker niet overslaan! 

Belevingsmonitor Enkhuizen

In Enkhuizen proberen we het iedereen zo goed mogelijk naar de zin te maken. Wanneer u niet uit Enkhuizen of omgeving komt én Enkhuizen heeft bezocht of misschien nog in Enkhuizen bent, zijn we op zoek naar u!

Op woensdag 17 augustus 2016 is een groot onderzoek gestart onder toeristen/bezoekers aan Enkhuizen. De gemeente en overige betrokken partijen willen graag weten hoe u als toerist/bezoeker Enkhuizen heeft ervaren. Door inzicht te krijgen in wat u als bezoeker/toerist vindt van Enkhuizen hopen wij uw toekomstige bezoek (en dat van andere toeristen) te verbeteren en leuker te maken! Wij horen graag uw mening over musea, attracties, winkelen, horeca, overnachten, de haven en veel meer. In het onderzoek wordt gelegenheid geven om uw ideeën, suggesties en feedback met ons te delen!

Het invullen van het onderzoek duurt maar 10 tot 12 minuten en helpt ons enorm in het verbeteren van onze dienstverlening in Enkhuizen. Het onderzoek is heel eenvoudig in te vullen op uw mobiele telefoon of tablet.

Klik hier om deel te nemen aan het onderzoek.

Namens stichting Stadsmanagement Enkhuizen, Rabobank West-Friesland en overige betrokken partijen alvast hartelijk bedankt voor uw bijdrage en graag tot ziens in Enkhuizen!

"Samen maken we Enkhuizen nog leuker!"

Dagje Sprookjeswonderland

Uitgelaten waren Senna en Marit tijdens ons bezoek aan Sprookjeswonderland. Favoriet was het kabouterdorp, we hebben wel 3 rondjes gelopen! Ook niet onbelangrijk: hele fijne prijzen, ook in de horeca. Voor volgend jaar staat het Zuiderzeemuseum op ons lijstje. Familie Drenth