Advertorials

Direct naar

Tips

1
Kaas!
2
Wij Willen Winkelen!
3
Download gratis wandel- & fietsroutes

Kaart

VVV Alkmaar e.o.

Waagplein 2
1811 JP ALKMAAR
Tel 072 511 4284
Fax 072 511 7513

Openingstijden

Zoover

 

Plaatsen rondom Ontdek meer Alkmaar

Ontdek meer Alkmaar

bezoek onze geheel vernieuwde webshop!

Prachtstad, winkelstad, cultuurstad

Alkmaar is en blijft Hollands kaasstad, maar die titel dekt maar deels de lading. De stad mag zich al jaren één van de beste winkelsteden van Nederland noemen. Dwalend langs de monumenten zul je verbaasd zijn over de schoonheid van het oude centrum. Een Prachtstad die ook nog eens slechts een kwartier van het Noordzeestrand ligt.

Winkelen, borrelen of museumpje pikken?
Het winkelbestand is uitgebreid. Het is vooral leuk shoppen omdat er vele aparte winkeltjes in de historische panden van de kleine straatjes gevestigd zijn. Eten kan uitstekend op één van de vele terrassen of in de restaurants. Het aanbod varieert van Japans tot Frans en van eetcafé tot luxe restaurant. Voedsel voor de ziel vind je in het theater, het poppodium, de bioscoop of een van de musea. Alkmaar kent het Hollands Kaasmuseum, het Stedelijk Museum Alkmaar, het Biermuseum de Boom en het Beatlesmuseum. Bij de rondvaart zie je de stad weer van een hele andere kant.

Wandelen tussen de monumenten
De ruim 1000 monumenten geven de stad haar kleur. Laat je verleiden tot het maken van de stadswandeling. Bij de VVV in het Waaggebouw haal je de route. Geniet van de anderhalf uur durende tocht langs de mooiste plekjes. Voor de kinderen is er een leuke speurtocht door de stad en er bestaat zelfs een route voor de smartphone (ook te downloaden op Ipad en andere tablets). Download de Abellife app en bestel de interactieve wandeling door Alkmaar hier.

Kaasmarkt
Iedere vrijdagmorgen van begin april tot begin september is er de kaasmarkt. tien tot half een gaan de kaasdragers op het Waagplein aan de slag. Dit bontgekleurde spektakel is wereldberoemd en onlosmakelijk met de stad verbonden. Meer informatie over de Alkmaarse Kaasmarkt vind je op: www.kaasmarkt.nl.

Wil je met extra veel voordeel van Alkmaar genieten? Dat kan met de AlkmaarPas! Hier lees je meer over de voordelen van de AlkmaarPas.

In Alkmaar vinden veel evenementen plaats, bekijk hieronder het filmpje van Alkmaar Culinair Plaza, een jaarlijks terugkerend culinair evenement dat medio september plaats vindt.

Zeker een aanrader voor shop aholics

Wat een leuke winkelstraatjes in Alkmaar! Zo goed geslaagd dat we de tassen bijna niet meer konden dragen. 's Avonds nog even lekker gegeten en daarna moe maar voldaan naar huis. We komen zeker nog een keertje terug! Lisanne