Advertorials

Ontdek meer Egmond

Voelt als thuiskomen

Eigenlijk ben ik bevooroordeeld. Mijn jeugdjaren zijn nauw verbonden met Egmond aan zee. Achterop de fiets, volgehangen met emmertjes, schepjes en luchtbedden, ging ik vele tientallen keren naar het prachtige strand. ’s Avonds zat ik knikkebollend achterop de fiets terug. Geen gezondere slaap als na een dagje Egmonds strand!

Familiebadplaats en duinplezier
Nog steeds is Egmond aan Zee familiebadplaats nummer één. Er is dan ook van alles te beleven. Het zandstrand met de vele strandpaviljoens biedt alles voor een gezonde dag in de zon. Het dorp achter de duinen zit vol met leuke winkeltjes, terrasjes en restaurants. Als je wat meer over het verleden van dit oude vissersdorp wilt weten kun je terecht in het Egmonds museum.

Achter het dorp fiets en wandel je zo het duingebied in. Kijk niet raar op als je een kudde oerossen of wilde paarden tegenkomt. Bij het VVV agentschap (vanaf medio juni 2014 gevestigd in Boekhandel Dekker aan de Voorstraat) haal je de duinplattegrond, zodat het gebied geen geheimen meer heeft.

Bleekneuzen zijn welkom
Zoals een moderne badplaats betaamd, zijn er voldoende accommodaties die de vakantieganger gastvrij welkom heten. Dat doen zij al jaren en dat is te merken. Het oude vissersdorp ontving vroeger ook de zogenaamde ‘bleekneusjes’. Dat waren stadskinderen die nodig een beetje moesten aansterken. De zon en de zilte zeelucht hielp daarbij.

Als je het dorp binnen rijdt, lijkt het of de vuurtoren je vriendelijk toeknikt. Zo voelt een bezoek aan Egmond aan Zee voor de schrijver van dit stukje, de vele bleekneusjes van vroeger en alle mensen die hier jaarlijks hun vakantie doorbrengen altijd een beetje als thuiskomen. 

Zo blij als een kind!

Bloembollenvelden, strand, zee en duin wat wil een mens nog meer? De gezellige avondbraderie was een totale verrassing!De leuke souvenirs zullen me blijven herinneren aan deze fantastische week! Mariel & David + kids