Advertorials

Ontdek meer Schoorl

Uitwaaien en bijtanken

Even geen file, geen rinkelende telefoon of kinderen die naar sportclubjes moeten. Een paar dagen in Schoorl en alle stress verdwijnt als sneeuw voor de zon. Genieten van zon, zee, duin en bos doet de mens goed en laat Schoorl dat nu net allemaal bieden.

Rustig strand, breedste duinen
Gelegen aan Nationaal Park de Schoorlse Duinen, met de breedste en hoogste duinen van heel Nederland, kun je hier ontspannen tot je erbij neervalt. Het strand is alleen per fiets te bereiken, dat maakt het extra rustig.

Het dorp staat ook bekend om zijn gezellige centrum vol terrasjes en restaurants. De klimduin, midden in het dorp, is ook al zo’n leuk extraatje. Kinderen zijn er niet vanaf te slaan. Ze lopen langzaam naar boven en rennen, vliegen en vallen dan naar beneden. Vallen doet geen pijn en een lachbui is verzekerd.

Brede Duinenroute
Bij bezoekerscentrum De Schoorlse Duinen, waar tevens het VVV agentschap gevestigd is, kun je terecht voor een les over de natuur en de duinen. Hier hebben ze ook de duinplattegrond, echt een aanrader als je niet in het duin wilt verdwalen. De Brede Duinenfietsroute loopt ook door het dorp. Deze route wordt verkocht door de VVV in Bergen, waar hij ook start.

Ben je een mountainbiker? Dan heb je pas echt geluk! In het duingebied tussen Schoorl en Bergen ligt het mooiste – maar ook zwaarste parcours van Nederland. 

Altijd andere kleuren

Al jaren komen we naar Schoorl en in welk jaargetijde we er ook zijn, het is nooit hetzelfde! De natuur verandert per maand van kleur en gaat je nooit vervelen. Ons jaar is niet geslaagd als we niet tenminste één keer in Schoorl zijn geweest om te fietsen of wandelen. Anneke & Ruud