Ontdek Westfriesland: Hoorn, Medemblik, Enkhuizen

Gelegen aan het IJsselmeer en omringd door de Westfriese Omringdijk vind je de plaatsen Hoorn, Medemblik en Enkhuizen. Op het eerste gezicht plaatsen die op elkaar lijken omdat zij alledrie een belangrijke rol in de historie van de VOC hebben gespeeld. Maar niets is minder waar; elke stad heeft zijn eigen kenmerken en unieke karakter. Maak een reis door de tijd en ontdek alle ins en outs van de historische driehoek die Hoorn, Medemblik en Enkhuizen samen vormen. 

Tip: je kunt de historische driehoek ook in één dag bezoeken met de Museumstoomtram van Hoorn naar Medemblik. Aansluitend neem je de boot naar Enkhuizen (tussenstop Zuiderzeemuseum mogelijk). Vanuit Enkhuizen reis je met de NS trein weer terug naar Hoorn. Je kunt dus gerust nog even blijven 'plakken' in Enkhuizen of je besluit je dag in één van de vele horecagelegenheden in Hoorn. 

Via onderstaande buttons kun je een kijkje nemen op de websites van de plaatselijke VVV's. Je vindt daar alle informatie over bezienswaardigheden, horeca, winkels, accommodaties en evenementen.