Zuiderzeemuseum, stap in een tijdmachine

Zuiderzeemuseum MarkerhavenHet Zuiderzeemuseum is een doemuseum voor jong en oud. In het buitenmuseum ervaar je zelf dat de spelletjes die oma vroeger speelde heus niet zo eenvoudig waren en natuurlijk kan een oud hollands verkleedpartijtje niet ontbreken. Tijdens de schoolvakanties zijn er extra activiteiten voor kinderen. Jaarlijks zijn er wisselende tentoonstellingen en exposities.

In het openluchtgedeelte van het museum staan authentieke panden uit het voormalige Zuiderzeegebied, zoals een kerk, een visrokerij, winkels en woonhuizen uit de omliggende vissersdorpen. Medewerkers en vrijwilligers tonen historische ambachten en het dagelijks leven van begin vorige eeuw. Iedereen kan spelenderwijs kennis maken met de handvaardigheden van toen en nu.

Binnenmuseum
Het binnenmuseum is de schatkamer van de Zuiderzee. Wisselende tentoonstellingen tonen de rijke collectie van het museum in een hedendaagse context. Met historie, fotografie, streekdrachten, design en een leerzame familietentoonstelling biedt het binnenmuseum voor ieder wat wils.