Zoekresultaat

Uw zoekactie leverde de volgende resultaten.

  • Toon (1 - 4 van 4)

U heeft gezocht op: wieringermeer

Bed & Breakfast

Restinn Medemblik

Rustzoekers komen op de Lelyhoeve aan hun trekken want de boerderij ligt aan een zeer stille weg zonder veel verdere bebouwing. Een prima startplek voor fiets- of wandeltocht! Ook vogelliefhebbers kunnen er hun hart ophalen: er zijn volop zwaluwen, maar ook kiekendieven, tureluurs, grutto's en kieviten te spotten. Het gezellige havenstadje Medemblik ligt op steenworp afstand en biedt, vooral in de zomermaanden, veel vertier.

Plaats

Lambertschaag

Klein maar fijn Met zijn 200 inwoners is Lambertskaag, zoals de echte Westfries zegt, een echt gehucht. Je herkent het dorp aan de torenspits van het Groene kerkje dat al jarenlang uitkijkt over dit vriendelijke dorp vol stolpboerderijen en agrarische bedrijfjes. De kerk is overigens door de dorpelingen zelf van verval gered en vandaag de dag een podium voor concerten en kleinkunst. Veilig achter de hoge rug van de Westfriese Omringdijk gaat de geschiedenis terug naar de tijd dat de polder de Wieringermeer er nog niet was. De Zuiderzee was toen de directe boze buurman van het dorp. ...

Historische gebouwen

De Boerenboom

De vestingwal is ontworpen door de Alkmaarse burgemeester Adriaan Anthonisz en is een voorbeeld van het zogenaamde oud Nederlandse vestingstelsel. Op 2 punten, de Boerenboom en de Oude Gouwsboom, kan men de stad varend binnenkomen of verlaten. Dat was noodzakelijk omdat tot in de 20e eeuw veel land in de polder rond de stad alleen per schuit bereikt kon worden. Het mechanisme om met een schuif de doorgang af te sluiten werkt nog steeds.

Met kinderen

Het Huis van Hilde

Kom naar Huis van Hilde voor een spannende ontdekkingstocht door de archeologie van Noord Holland. In het hart van Huis van Hilde is een indrukwekkende tentoonstelling te zien over de archeologie en de bewoningsgeschiedenis van Noord-Holland. In de tentoonstelling sta je letterlijk oog in oog met mensen uit het verleden wanneer je de 14 uitzonderlijke mensfiguren uit verschillende periodes ontmoet; Hilde uit Castricum, Cees de Steentijdman, de Alkmaarse vrouw Brecht, Willem en Hillegonda van Brederode en vele anderen. U vindt bij de entree van het Huis van Hilde tevens een VVV-folderpunt.

  • Toon (1 - 4 van 4)

Naar Boven