Zoekresultaat

Uw zoekactie leverde de volgende resultaten.

  • Toon (1 - 5 van 5)

U heeft gezocht op: braderie

HTML pagina

Braderie Egmond aan Zee

De gezellige winkelstraat is het kloppend hart van Egmond aan Zee. Op de woensdagavonden in juni, juli en augustus wordt de Voorstraat echter nog aantrekkelijker voor gezelligheidsdieren en shopaholics. Op deze avonden vindt namelijk de Egmondse braderie sinds jaar en dag plaats. Deze avondbraderie staat bekend als één van de grootste en gezelligste, mede door het gevarieerde aanbod aan kramen.  Dat de Egmondse braderie nooit gaat vervelen blijkt wel uit het aantal bezoekers dat jaarlijks terugkeert voor een avondje struinen.

Historische gebouwen

Oud-Katholieke kerk Egmond

De oud-katholieke kerk in Egmond stamt uit 1886. In juni,juli en augustus is de kerk elke woensdagavond tijdens de braderie open 19.30 – 21.00 uur. In de zomer o.a. elke maandagavond orgelconcert. Gratis toegang, vrijwillige bijdrage is welkom. Gebrandschilderde ramen beelden de wonderbare visvangst uit.

Uitgaan

Cafe Mereboer

Het cafegedeelte van het bedrijf is verreweg het oudst. Naar alle waarschijnlijkheid is het café, eerder bekend als onder andere 'De Staande Leeuw' in 1814 als herberg gestart. In het café worden regelmatig diverse activiteiten georganiseerd. Zo is er minimaal één keer per maand live muziek, vaak op zaterdagavond en soms op zondagmiddag. In de zomer is er wekelijks live muziek op de maandagen, tijdens en na afloop van de avondbraderie rondom het Witte Kerkje.

Agenda

Halloweenfair West Friesland

Halloweenfair West-Friesland, ondertussen een begrip in West-Friesland, gaat tijdens de herfstvakantie alweer voor de vierde maal van start. Het terrein wordt omgetoverd tot een “Halloween Wereld” waar jong en oud vele uurtjes zoet kunnen zijn. Dit om weer duizenden bezoekers uit heel Nederland te kunnen ontvangen en te vermaken. Een beetje eng, maar met een knipoog.

Plaats

Egmond

Familiebadplaats bij uitstek Ruim vijftig jaar geleden werden zogenaamde ‘bleekneusjes’ naar het vissersdorpje Egmond aan zee gestuurd om aan te sterken. De zilte zeelucht zou wonderen verrichtten. Tegenwoordig gaan de kinderen gewoon gezellig samen met de hele familie naar Egmond aan Zee. Bij de hoofdstrandafgang staat Nijntje en zijn schuit ze al op te wachten en op het strand zorgen de ‘Nijntje-vind-je-moeder-terug’-palen ervoor dat ze jou en hun handdoek zo weer terugvinden. Deze klassieke badplaats staat bij gezinnen met stip op nummer één, al was het ...

  • Toon (1 - 5 van 5)

Naar Boven