Ontdek meer Andijk

Aan de dijk

Veilig verscholen achter de brede rug van de Westfriese Omringdijk ligt het IJsselmeerdorp Andijk. Een typisch Westfriese plattelandsgemeenschap, n de dijk. Het leven draait hier om het water waar de inwoners zich al eeuwenlang zo hartstochtelijk tegen beschermen n waar ze tegelijkertijd handig gebruik van maken.

800 bootjes

De Andijkers zorgen goed voor hun bezoekers. Op deze bijzonder mooie plek vind je twee bungalowparken, een camping en de hotelhuisjes van de Restinn. Kom je met je eigen (zeil)boot dan kun je voor anker gaan in de haven met maar liefst achthonderd ligplaatsen! De fietsers komen aan hun trekken in het naastgelegen recreatiegebied de Vooroever met zijn uitgebreide netwerk van fiets- en wandelpaden. En tijdens een druilerige regendag kun je terecht bij het Poldermuseum en het Saet en Cruytmuseum voor wat plaatselijke geschiedenis. Of ga hoedjespassen bij het Hoedenmuseum Zet ‘m op!

Pop aan de dijk

Het dorp barst ieder jaar in juli bijna uit zijn voegen tijdens het Dijkpopfestival. Al meer dan dertig jaar wordt dit populaire festival met meer dan 250 vrijwilligers van de grond getild. Een weekend vol blije gezichten, want de avond voorafgaand aan het festival wordt ‘de Avond van Andijk’ gehouden. Dit is een kinderfeest, renie voor oud West-Friezen en opwarmer voor het Dijkpop Festival ineen.