Ontdek meer Heerhugowaard

Stad vol kansen

Met ruim vijftigduizend inwoners en zijn vele voorzieningen, mag het landelijk gelegen Heerhugowaard zich met recht een stad noemen. In het moderne stadshart vind je het grootste overdekte winkelcentrum van Noord-Holland, Middenwaard. Ook zeer goed uitgeruste restaurants en terrassen vind je om en nabij het winkelcentrum. Net als een bowling, bioscoop en het moderne theater Cool.

Digitaal fietsen
Ondanks al zijn moderne voorzieningen wordt Heerhugowaard – van oorsprong een polderdorp – ook omgeven door weilanden, rietkragen en een kilometerslange hoge ringdijk. Dit is een prima uitvalsbasis om de fiets te pakken of je wandelschoenen aan te trekken voor een mooie tocht. Je kunt hier, via de gratis Abellife-app, een fiets- en wandelroute downloaden op je smartphone. De Stolpenroute is een fietstocht rond Heerhugowaard langs monumentale oude stolpboerderijen en de wandeling Stad van de Zon vertelt je meer over de bijzondere emissie neutrale wijk met dezelfde naam. De app werkt als een TomTom en vertelt je, naast de route, onderweg interessante verhalen over de plaatselijke geschiedenis en architectuur.

Kabelwaterskibaan
Bij mooi weer is het goed toeven in het Park van Luna. Een gebied van 180 hectare met bos, weides en waterpartijen. Bij het strand kun je zwemmen en rondom is het prima wandelen, fietsen, mountainbiken, skeeleren, varen en nog veel meer, of bezoek het iets verder gelegen Poldermuseum! Behalve een fijn recreatiestrand waar je op warme dagen een koele duik neemt, is er voor de echte waaghalzen de kabelwaterskibaan van Skeef. Het is alleen al leuk om naar te kŪjken: al die geoefende en minder geoefende waterskiŽrs die proberen overeind te blijven. Heerhugowaard is sinds kort tevens een moderne jachthaven rijker en bedient nu dus ook de watersporter. Zo is Heerhugowaard zeker een stad vol kansen, met voor iedere bezoeker een geschikte dagbesteding.