Direct naar

Kaart

VVV Informatiepunt Uitgeest Lekker aan de Haven

Lagendijk 1e
1911 MT UITGEEST
Tel 06 21291015
info@lekkeraandehaven.nl

Openingstijden

Ontdek meer Uitgeest

Beste van beide werelden

Uitgeestenaren hebben het beste van beide werelden: de rust van een dorp en de reuring van de stad om de hoek. Bovendien ligt het Uitgeester- en Alkmaardermeer met zijn gezellige haven om de hoek. De sportievelingen kunnen hun hart ophalen en zeil- en surflessen volgen. Of huur met het gezin een mooie sloep en geniet van een ontspannen dag op het water! Liever van de glijbaan? Dan is openlucht zwembad De Zien wel wat voor je.

Het ruime sop kiezen
In het waterrijke gebied van Uitgeest is ook het zoute water van de Noordzee altijd dichtbij. En wanneer je zin hebt in een dag winkelen dan is de trein naar Alkmaar of Amsterdam zo genomen. Op het Intercitystation van Uitgeest vertrekt elk kwartier een trein beide kanten uit. Degene die liever wat langer geniet van de landelijke rust van Uitgeest huurt een fiets. Trap in de hoogste (of laagste) versnelling door het veenweidegebied met de bekende Pontjesroute. Kies voor het ruime sop en steek maar liefst vier keer met de pontjes het water over. Twee daarvan mag je zelf bedienen met een lier!

Slapen aan het water
Eenmaal terug in het dorp houdt de gastvrije horeca een tafeltje voor je vrij. Blijf je liever slapen? Bungalowpark de Meerparel heeft originele waterwoningen direct aan het meer. Slapen aan het water. Wat wil je nog meer?