Grote Sint Laurenskerk

Grote Sint Laurenskerk

Groep: Bezienswaardigheden
Type: Kerk

De Alkmaarse binnenstad telt twee middeleeuwse kerkgebouwen, een grote kerk op de hoek van Langestraat en Koorstraat, en een veel kleinere aan de Laat. De grootste van de twee werd al tijdens de bouw vanwege de grote omvang kortweg Grote Kerk genoemd, de kleinere, die van de Grote Kerk afhankelijk was, eerst Kapel en later Kapelkerk. De Grote Kerk is van oudsher niet alleen het grootste en hoogste kerkgebouw in Alkmaar, maar ook de kerk die door de eeuwen heen het meeste in aanzien heeft gestaan en die steeds weer alom als sieraad van de stad is geroemd. Hier leidde men vanouds bezoekers rond.

groepen vanaf

Toegangs prijzen zijn afhankelijk van het evenement. In de zomermaanden is de kerk gratis te bezichtigen.

Bouwstijl accommodatie
gotiek