Stichting Alkmaarse Synagoge

Stichting Alkmaarse Synagoge

Groep: Bezienswaardigheden
Type: Monument

De synagoge is in zijn geheel gerestaureerd zoveel als mogelijk naar voorbeeld van een oude foto die er nog van het interieur bestond. Naast de synagoge is een multi-functionele ruimte gebouwd van twee verdiepingen. Deze ruimte fungeert als kiddoesj ruimte en krijgt een educatieve en culturele functie. Het naastgelegen Joodse schooltje en het Rabbijnen-huisje zijn gerestaureerd tot moderne woningen, maar hebben hun originele buitenkant behouden. Het rituele bad (Mikwe) is geconserveerd en blijft zichtbaar voor het publiek.

Op aanvraag kunnen groepen vanaf 7 personen het gehele jaar een rondleiding krijgen van 45 minuten. Dit kost 3.50 per persoon. Kinderen tot 13 jaar 2,50. Een rondleiding aanvragen kan via telefoonnummer: 072-5610198.

Lidmaatschappen
Lid VVV