Vergroot kaart

Verklein kaart

Contact

Museummolen
Noordervaart 2
1636 VL SCHERMERHORN
T 072 502 1519
F 072 502 1580
Stuur een e-mail

Naar de website

Museummolen

Groep: Attracties, Bezienswaardigheden
Type: Molen of Gemaal, Museum
01
01

De Museummolen is de middelste van de 3 molens, die gelegen zijn aan de Noordervaart. 3 watermolens uit 1634, een bovenmolen en 2 middenmolens, waarvan de Museummolen ter bezichtiging is opengesteld. In de molen zelf is vrijwel alles draaiend te zien op de begane grond door glasvloeren en glaswanden. U bezoekt hier ook de authentiek ingerichte molenaarswoning, compleet met bedstee en originele spulletjes van vroeger. Waar Kinderdijk en de Zaanse Schans vaak overlopen worden door groepen toeristen is dit rijtje molens in Noord-Holland rustiger bezocht. Met Alkmaarpas: 25% korting op de entre

Openingsdata en -tijden

Wo-zo: 11:00 - 16:00 uur, Toelichting: De Museummolen is uitsluitend toegankelijk door te reserveren via info@museummolen.nl Er worden per halfuur tijdslots toegewezen. Uiteraard kunt u, voor zover beschikbaar, uw voorkeur aangeven. U verblijft dan 1 uur op het molencomplex, waarvan een half uur in de bezoekersruimte waar de bezoekersfilm vertoont wordt en u souvenirs kunt kopen. Daarbij komt een half uur in de molen en op het molenerf. Er kunnen maximaal 10 personen per tijdslot naar binnen. Wacht bij aankomst vr de brug in de op straat aangegeven vakken. De poort op de brug is gesloten. Per afgesproken tijdslot maakt onze medewerker de poort open en kunt u naar binnen. Houd tijdens het wachten de gebruikelijke coronavoorschriften in acht. Kom op tijd. Bent u door omstandigheden toch te laat, mail dan info@museummolen.nl. We kijken dan voor u of er plaats is tijdens een volgend tijdslot. Ook in alle ruimtes en op het molenerf houd u zich aan de gebruikelijke corona-voorschriften. Wij zijn helaas genoodzaakt enkele ruimtes uit te sluiten van bezoek omdat het daar niet mogelijk is een afstand van 1,5 meter in acht te nemen. Ondanks dat krijgt u een mooi en compleet beeld van onze werkende molen en de geschiedenis van de droogmakerij de Schermer. We wensen u veel plezier tijdens uw bezoek! De Museummolen is van 1 april tot 1 november open voor publiek. In de periode van november tot maart is het mogelijk voor groepen om de molen te bezoeken tegen een nader overeen te komen tarief. Ook zijn de bezoekersruimtes te huren voor bijeenkomsten, presentaties, vergaderingen en als evenementen- of filmlocatie. Reserveren kan via info@museummolen.nl en 072-5021519.Vanwege het Corona virus is het museum tot nader order gesloten, excuus voor het ongemak.

zondag
11:00 - 16:00
woensdag
11:00 - 16:00
donderdag
11:00 - 16:00
vrijdag
11:00 - 16:00
zaterdag
11:00 - 16:00
Toelichting

De Museummolen is uitsluitend toegankelijk door te reserveren via info@museummolen.nl Er worden per halfuur tijdslots toegewezen. Uiteraard kunt u, voor zover beschikbaar, uw voorkeur aangeven. U verblijft dan 1 uur op het molencomplex, waarvan een half uur in de bezoekersruimte waar de bezoekersfilm vertoont wordt en u souvenirs kunt kopen. Daarbij komt een half uur in de molen en op het molenerf. Er kunnen maximaal 10 personen per tijdslot naar binnen. Wacht bij aankomst vr de brug in de op straat aangegeven vakken. De poort op de brug is gesloten. Per afgesproken tijdslot maakt onze medewerker de poort open en kunt u naar binnen. Houd tijdens het wachten de gebruikelijke coronavoorschriften in acht. Kom op tijd. Bent u door omstandigheden toch te laat, mail dan info@museummolen.nl. We kijken dan voor u of er plaats is tijdens een volgend tijdslot. Ook in alle ruimtes en op het molenerf houd u zich aan de gebruikelijke corona-voorschriften. Wij zijn helaas genoodzaakt enkele ruimtes uit te sluiten van bezoek omdat het daar niet mogelijk is een afstand van 1,5 meter in acht te nemen. Ondanks dat krijgt u een mooi en compleet beeld van onze werkende molen en de geschiedenis van de droogmakerij de Schermer. We wensen u veel plezier tijdens uw bezoek! De Museummolen is van 1 april tot 1 november open voor publiek. In de periode van november tot maart is het mogelijk voor groepen om de molen te bezoeken tegen een nader overeen te komen tarief. Ook zijn de bezoekersruimtes te huren voor bijeenkomsten, presentaties, vergaderingen en als evenementen- of filmlocatie. Reserveren kan via info@museummolen.nl en 072-5021519.Vanwege het Corona virus is het museum tot nader order gesloten, excuus voor het ongemak.

Prijzen

groepen vanaf
15
Prijzen

Groepen v/a 12 personen speciaal tarief

Overige informatie

Accommodatie
Soort gebouw
Molen
Doelgroep
gezinnen
Ja
groepen
Ja
jongeren
Ja
kinderen
Ja
scholieren
Ja
senioren
Ja
studenten
Ja
volwassenen
Ja
zakelijk
Ja
Lidmaatschappen
Lid VVV
Ja
Zien, Doen & Beleven
Type museum
molen
Type museum
stads- en streekhistorie