Direct naar

Kaart

VVV Alkmaar

Waagplein 2
1811 JP ALKMAAR
Tel 072 511 4284
info@vvvalkmaar.nl

Openingstijden

Zoover

 

Plaatsen rondom Ontdek meer Alkmaar

Ontdek meer Alkmaar

Om nooit meer te vergeten

Bezoek Alkmaar voor de eerste keer en je zult haar nooit meer vergeten. Want naar deze prachtstad die op slechts een halfuur van Amsterdam én een kwartier van het Noordzeestrand ligt, blijf je terugkeren. Dwalend langs de monumenten, grachten, winkels, musea en terrassen zal je verbaasd zijn over de schoonheid van het oude centrum.

Kaasstad
Alkmaar staat natuurlijk bekend als Kaasstad: al eeuwenlang wordt van april tot en met september op de vrijdagochtend de wereldberoemde kaasmarkt gehouden. Een echte Noord-Hollandse traditie die veel reuring en gezelligheid met zich meebrengt. Iedere vrijdagmorgen van begin april tot begin september is er de kaasmarkt. tien tot half een gaan de kaasdragers op het Waagplein aan de slag. Bezoekers van over de hele wereld komen langs om het spektakel te aanschouwen. De kleurige hoeden van de kaasdragers, het handjeklap van de kaashandelaren en de levendige markt eromheen maken een bezoek aan de Alkmaarse kaasmarkt tot een perféct dagje uit. Meer informatie over de Alkmaarse Kaasmarkt vind je op: www.kaasmarkt.nl.

Corona maatregelen
Ook in Alkmaar hebben wij uiteraard te maken met de Coronamaatregelen. Meer informatie over deze maatregelen vindt u op https://www.alkmaarprachtstad.nl/home/nieuws/corona-update

Musea te over
Alkmaar heeft verschillende goed onderhouden musea: natuurlijk het prachtige Stedelijk Museum Alkmaar (vol kunst en geschiedenis) maar ook het Hollands Kaasmuseum en het Biermuseum. En wat dacht je van het Beatlesmuseum, dat geheel gewijd is aan ‘the Fab four’? Eenmaal tijd voor de lunch zijn er in het centrum zoveel verschillende eettentjes dat het moeilijk kiezen is. Bij zonnig weer strijk je natuurlijk neer op één van de terrassen die de stad rijk is.

Ook voor shopaholics
In Alkmaar is het prettig winkelen, want niet alleen de grote winkelketens zijn hier goed vertegenwoordigd, maar daarnaast vind je genoeg bijzondere boetiekjes. Vooral de straten van ‘d’Oude Stad’, zijn populair bij de shopaholics. In de monumentale panden van dit oudste stukje van de stad komen de allerleukste ondernemingen van de regio samen. En voor een goede overnachting na een dag Alkmaar blijf je natuurlijk slapen bij één van de hotels of bed & breakfasts, óf zet je tent op bij de camping. Morgen weer een nieuwe dag genieten in de stad waar wij ‘kaaskoppen’ zo trots op zijn. Wedden dat je snel weer terugkomt?

Wil je met extra veel voordeel van Alkmaar genieten? Dat kan met de AlkmaarPas! Hier lees je meer over de voordelen van de AlkmaarPas.

In Alkmaar vinden veel evenementen plaats, bekijk hieronder het filmpje van Alkmaar Culinair Plaza, een jaarlijks terugkerend culinair evenement dat medio september plaats vindt.

Zeker een aanrader voor shop aholics

Wat een leuke winkelstraatjes in Alkmaar! Zo goed geslaagd dat we de tassen bijna niet meer konden dragen. 's Avonds nog even lekker gegeten en daarna moe maar voldaan naar huis. We komen zeker nog een keertje terug! Lisanne