Direct naar

Kaart

Ontdek meer Blokker

Let it be

Je zou het niet zeggen, maar het Westfriese dorpje Blokker dat zo gezellig tegen de historische VOC stad Hoorn aanligt, was in 1964 wereldnieuws. Het was namelijk de enige plaats in Nederland waar ‘the Fab Four’ oftewel The Beatles optraden. De muzikanten werden onder oorverscheurend gejuich onthaald in de veilinghal en ruim vijftig jaar na dato is Blokker nog altijd trots op hun plek in de popgeschiedenis van Nederland. 

Herinneringen aan de Beatles is niet het enige wat Blokker te bieden heeft. Bij Bezoekerscentrum MAK Blokweer kunnen natuurliefhebbers alles leren over de natuur om hen heen. Hier is voor jong en oud veel te ontdekken. Maak bijvoorbeeld kennis met de dieren van de kijkboerderij of kies uit een van de vele speurtochten. Je kunt er ook lekker vies worden in het natuurspeelpark waar je heerlijk in de weer kunt met de leukste zaken uit Moeder Natuur: zand, water en stenen.

Tip! Bij Restaurant de Nadorst, gevestigd in een nostalgisch ingerichte stolpboerderij,  kun je prima opsteken op het ruime terras. Of doe je liever mee met de Westfriese spelletjes – of een van de andere thema-avonden?