Ontdek meer Grootschermer

Dorp vol bofkonten

Uitkijkend over de groene weilanden en waters rond dit dorp kun je maar één ding denken: dit is Holland op zijn best. Want wat een bijzonder dorp is dit, gelegen aan het natuurgebied De Eilandspolder. Om je heen zie je het dorpskerkje, (met exposities en optredens in de zomer), een oud raadhuisje, stolpboerderijen en historische woonhuizen langs de dijk. Hier proef je nog bijna de geschiedenis van de eeuwige strijd tegen het water en het leegpompen van het Scher-meer om het te maken tot het vruchtbare land van vandaag.

Beeldentuin in het groen

Pomp je banden vol met lucht en ga ontdekken! Slinger over de dijkjes naar het volgende dorp achter de dijk. Of bezoek de beeldentuin van Nic Jonk, nog nooit had een beeldentuin zo’n bijzondere plek. Het landschap van het achterliggende natuurgebied loopt naadloos over in de tuin met een unieke collectie beelden. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de schilderijen die binnen in het museum hangen.

Alleen voor bofkonten

Het is wel duidelijk, als je hier woont ben je een bofkont. Met zo’n mooie achtertuin waar je met een kano of fluisterboot (je huurt ze bij het dorpscafé) uren zoet kunt zijn. Als jij je ook even zo’n bofkont wilt voelen, dan blijf je toch gewoon logeren? Minicamping de Rustige Hoeve (10 plekken), de hippe Hooi Huis boerderij of de Bed & Breakfasts houden hun deur gastvrij voor je open.