Direct naar

Tips

1
Westfries Museum
2
Museum Stoomtram
3
Shoppen in 'de Hoornse Straatjes'
4
Museum van de Twintigste Eeuw
5
Bezoek het schip de Halve Maen

Kaart

Zoover

 

Plaatsen rondom Ontdek meer Hoorn

Ontdek meer Hoorn

Moet je voelen

Jaarlijks genieten vele duizenden mensen van deze prachtige stad. Hoorn moet je echt een keer zien, horen, proeven en voelen! Het verleden van de machtige Verenigde Oost-Indische Compagnie, die in de 17e en 18e eeuw met zijn prachtige schepen handelsbetrekkingen onderhield met Aziatische landen, kom je nog overal tegen. Dat geeft de stad zijn bijzondere sfeer. 

Museumpje pikken?
Hoorn kent maar liefst drie musea. Het Westfries Museum laat het verre verleden van de stad zien, terwijl het Museum van de Twintigste Eeuw een feest van herkenning is voor de oudere jongeren onder ons. Met de Stoomtram Hoorn-Medemblik reis je in de tijd. Breng ook eens een bezoek aan de replica van het schip De Halve Maen dat voor 5 jaar in Hoorn is aangemeerd, zeker de moeite waard.

De geschiedenis zie je niet alleen in het oude centrum, maar natuurlijk ook aan de haven. Het lijkt of de tijd heeft stilgestaan. De zeilen worden gehesen, het dek gezwabberd en je ruikt nog bijna de specerijen die de VOC meenam van zijn reizen uit het Verre Oosten. Uiteraard kun je hier uitermate goed op een terrasje zitten; er is tenslotte genoeg te zien op en rond het water.

Wandelen en winkelen
De leukste manier om de stad te leren kennen is door middel van een stadswandeling, die je ophaalt bij de VVV. In anderhalf uur tijd wandel je zo langs de mooiste plekjes. Winkelen kan ook goed in Hoorn. Er is een gevarieerd winkelaanbod dat niet alleen in de grote winkelstraten, maar ook in de kleine zijstraatjes gevestigd is.

3 VVV punten in Hoorn
In Hoorn kun je, afhankelijk van het seizoen, op 3 plaatsen terecht voor toeristische informatie! Van welke kant je ook komt, er is altijd wel een VVV vestiging of agentschap in de buurt. In de zomer heten wij bezoekers 7 dagen per week welkom vanaf de Roode Steen (bij Westfries Museum) met onze volledig toegeruste VVV bakfiets (voor plattegronden en informatie). Bij slecht weer zijn wij binnen in ons kleine kantoortje bereikbaar via de ingang van het Westfries Museum (let op: alleen in de zomer, als het weer het niet toe laat buiten te zijn met de bakfiets). Klik hier voor de adressen, assortiment en openingstijden van VVV Hoorn/VVV Bakfiets Hoorn, TIP Hoorn en het VVV Agentschap in Hotel Van der Valk.


Tip: bezoek onze compleet vernieuwde webshop! 


Cultuur tot je erbij neervalt!

'Terrasje pakken, museumpje pikken of door de winkelstraatjes struinen? Hoorn is een heerlijke stad voor jong en oud'! - Esmeralda van Wingerden