Ontdek meer Lutjebroek

Fluistervaren of fietsen

Lutjebroek ligt samen met Grootebroek, Bovenkarspel en Hoogkarspel als één groot dorp westelijk van IJsselmeerstad Enkhuizen. Het is hier prima wonen en recreëren omdat alles om te ontspannen zo lekker dichtbij is. Zo kun je voor alle dagelijkse boodschappen, maar ook voor een lekker rondje  winkelen naar Enkhuizen of het winkelcentrum Streekhof in buurdorp Bovenkarspel.

De natuur is dichtbij

Is het een zonnige dag? Pomp de banden op en gáán! Dwars door het groene weidegebied vol boterbloemen en weidevogels. Fiets eens naar het dichtbij gelegen Streekbos; een uniek natuurgebied en recreatiebos. Volg het blote voetenpad ‘Gouwe Voeten’, ontdek de sterrenhemel bij de sterrenwacht, of daag jezelf uit in het klimpark waar jong en oud tussen de bomen uitdagende hindernissen aangaan.

De boot in

De waterrijke omgeving leent zich ook prima voor een boottocht. Gelukkig kun je bij het plaatselijke café de Paus terecht voor een fluisterboot. Hiermee zoem je zachtjes door het landschap van riet en weilanden. Neem een picknickmand met hapjes en drankjes mee en voor je het weet zie je de contouren van Enkhuizen al liggen. Wie doet je wat?