Tulpentijd!

Het is zover! Tulpentijd!

In rap tempo kleuren de velden om ons heen zich tot een bonte lappendeken waar je de heerlijkste geuren kunt opsnuiven. Langs de weg vind je weer de kraampjes waar je prachtige bossen met verse tulpen kunt kopen. Ook de corso’s en bloemenmozaïeken vind je weer overal in onze regio. Het voorjaar is toch wel een van de mooiste periodes om onze regio te ontdekken. Stap op de fiets en laat je aan hand van onze bollenroute leiden langs schitterende velden. Ga je liever met de auto of ben je afhankelijk van het openbaar vervoer? Ook met de bus of de auto is het niet moeilijk om te genieten van de bloemenpracht. Rijd bijvoorbeeld van Alkmaar naar Egmond en sla dan af richting Bergen. Kleurenpracht gegarandeerd.

Heb je altijd al een kijkje willen nemen achter de schermen bij een tulpen kwekerij? Tijdens de rondleidingen laat onze enthousiaste gids jullie de meest bijzondere plek van Noord-Holland zien, de tulpen kwekerijen van de CoasTulip! Je bezoekt de zandgronden waar de tulpen groeien en het bezoek aan tulpen kassen maakt de rondleiding compleet. CoasTulip is een samenwerking tussen 5 bedrijven, allen gevestigd in de Noord-Hollandse kustplaats Heemskerk. Zie voor meer informatie: http://www.coastulipexperience.nl/

Niet alleen tulpen zorgen voor de mooie kleurrijke velden. Ook de hyacinten zijn nu overal te vinden en vooral te ruiken. Begin mei vinden de bloemendagen in Limmen plaats en kan je langs verschillende routes de kunstwerken zien die door de prikploegen zijn gemaakt. 

Ben je op zoek naar een mooie bloementuin, maar ga je liever naar iets anders dan de Keukenhof? Bezoek dan de Hortus Bulborum in Limmen. De Hortus Bulborum is de enige bollentuin ter wereld waar ruim 4.000 verschillende soorten tulpen,narcissen, hyacinten en andere, veelal historische voorjaarsbloeiende bolgewassen bloeien. Je kunt deze unieke tuin van 6 april tot en met 16 mei bezoeken.

 

Heb je alle kleurenpracht aanschouwd en wil je wel wat meer weten over die bijzondere tulp? Dan mag een bezoek aan het Land van Fluwel niet ontbreken! Beleef de wonderlijke reis van de tulp in dit weidse park. Mooie bonus, onderweg kom je ook weer langs prachtige bollenvelden.