Inbegrepen bij dit arrangement:

  • Toegang tot VIP gedeelte kaasmarkt
  • Toegang tot Waaggebouw
  • Ticket grachtenrondvaart
  • Gidsenbegeleiding tijdens rondleiding kaasmarkt

Meer informatie

Groepsbezoek kaasmarkt en grachtenrondvaart Alkmaar

Soort dagarrangementen:

Cultuur
Educatief
Rondleidingen

Inlichtingen:

T 0229-271630
M groepen@vvvweb.nl

Inlichtingen

Groepsbezoek kaasmarkt en grachtenrondvaart Alkmaar

Tijdens het seizoen (eerste vrijdag van april tot en met de laatste vrijdag van september) is de wereldberoemde kaasmarkt in Alkmaar te bewonderen. De kaasmarkt vindt dan elke vrijdagmorgen tussen 10:00 uur en 12:30 uur plaats. 

Voorbeeldprogramma:

10:15 uur VIP rondleiding kaasmarkt
Het is mogelijk om een rondleiding te krijgenin het VIP gedeelte van de kaasmarkt. Vanuit het VIP gedeelte heeft u het beste zicht op de markt. Zo kunt u van dichtbij zien hoe het keuren, dragen en wegen van de kaas in zijn werk gaat. Wat betekenen de kleuren die de kaasdragers dragen? Wie zijn de mannen in die witte jassen? Onze gids zal antwoord geven op alle vragen over de traditie waar Alkmaar zo bekend om staat. Daarnaast neemt de gids u mee het Waaggebouw in en komt u dus op plaatsen waar de "gewone bezoeker" niet komt!

11:00 uur Grachtenrondvaart Alkmaar
Over de grachtenrondvaart Alkmaar is al van alles geschreven, maar het mooiste beeld krijgt u als u zelf bent mee geweest. Alkmaar ziet er vanaf het water heel anders uit! Oordeel zelf hoe spannend een grachtenrondvaart in Alkmaar kan zijn. Tijdens de 45 minuten durende tocht vertelt de gids aan boord u precies wat de mooiste plekjes van Alkmaar zijn. Aangezien de bruggetjes van Alkmaar vrij laag zijn moet u goed kunnen bukken!

11:45 uur Einde programma

Programma  Tijdsduur  Prijzen 2017
Begeleiding  30 min. € 85,00
Grachtenrondvaart 45 min. € 7,00 p.p. 
(max 18 personen per gids)